ערלה

השאלה: שלום לכבוד הרב

קנינו לגינתנו מהמשתלה שתיל / עץ תפוז גדול (שילמנו עליו מחיר גבוה משום שהוא נחשב גדול )(גובהו כ2 מטר ויש עליו פירות,הוא הגיע כאשר שורשיו נמצאים בתוך שק יוטה בגובה 30 ס"מ ובקוטר 35 ס"מ )לשתיל/עץ מצורפות הוראות שיש לשתול את השתיל/עץ כאשר יש לחרוץ את השק ולשתול את השתיל/עץ עם השק ,כמו כן קנינו גם שתיל עץ רימון בתוך דלי סטנדרטי ועליו אין פירות .

האם לאור המצב המתואר יש להמתין 4 שנים לפני אכילת הפרי הן במקרה הרימון והן במקרה עץ התפוז??

בברכת מועדים לשמחה ובתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 10:30:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה כיצד היה במשתלה אם היה מחובר לקרקע (לא על בטון ומדרכות וכדו´) אזי אפשר להחשיב את העץ לפחות כבן שנתיים, דבר זה צריך לברר במשתלה. אולם אם אין ידיעה כיצד היה במשתלה הרי שצריך להתחיל למנות שנות ערלה משעת הנטיעה בגינה שלכם.