עשה לך רב שו"ת עם רבני קהילות בדרום-ג'

השאלה:

מהו היחס הראוי בין השקעה בהתפתחות האישית ומילוי המצברים האישיים מול זיכוי הרבים – בשיעורים ובפעילות ציבורית?

התשובה

בהנחיית הרב עזריאל אריאל\ מהו"ת | אלול-תשרי תש"ע

הרבי מקוצק הביא פעם משל על חיה שהיתה לה קרן שהגיעה עד לשמים, והדיפה ריח טוב. כל פעם ביקשו ממנה חתיכה מן הקרן כדי להריח, עד שהקרן התקצרה ולא הגיעה לשמים, ומאז לא היה לה ריח. לכל רב יש "קרן בשמים", ועליו לשמור עליה היטב, שלא תתקצר...

עיקר העבודה של הרב היא שיעורי תורה. מגוון של שיעורים מרחיב את מעגל המשתתפים. זה יוצר קשר עם קבוצות שונות. כל קבוצת גיל ומנטליות צריכה שיעור המתאים לה.

חובתו של הרב לציבור היא: ללמוד. הציבור מרגיש אם השיעור 'מרוח' או מוכן היטב. כנ"ל לגבי דרשות.

בליל שבת בקיץ – אין דרשה. מאידך חשוב  לנצל את שעות אחה"צ בקיץ לשיעורים.

כל רב צריך להיות רגיש לציבור, ולבדוק למה הוא נמשך. בדרך כלל יש יותר משיכה לדברי אגדה. עם זאת, לא לוותר על שיעורי הלכה.