פאות הראש והזקן- מלקות

השאלה:

שלום לכבוד הרב שליט``א.

קראתי דף שבו מוסבר על הלכות פאות הראש וגילוח הזקן. בדף נאמר : "אסור להתגלח בתער, סכין והדומה להם, ועל כל שערה ושערה חייב מלקות כאכילת נבלות וטריפות, ובגילוח הזקן הרי הוא כאוכל מאות נבלות וטריפות".
1.כמה שערות צריך להתגלח בסכין,כדי להתחייב במלקות? האם שערה, שתי שערות?
2.יש 5 פאות : על כל פאה חייבים מלקות. (5*39 ) מדוע נאמר:
"ועל כל שערה ושערה חייב מלקות" ? הרי לא נותנים עונש מלקות על כל שערה ושערה שאדם גילח בסכין! נותנים רק 5 מלקות שזה יוצא 195 מלקות.
2. בדף כתוב : "על כל שערה ושערה עובר על איסור תורה".
בעולם הבא כיצד מחשבים את האיסור? האם מחשבים את האיסור לפי פאות הראש והזקן? לדוגמא : אדם שהתגלח בסכין גילוח עובר חמישה איסורים.
או שמחשבים את האיסור לפי שערות? לדוגמא : אדם שמתגלח בסכין גילוח, עובר על מאות איסורי תורה .

אשמח אם תענה לי.
שנה טובה וחג שמח.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שאלתך מתיחסת למלקות בלבד ואין לה משמעות מעשית הרמב"ם (הל' עכו"ם פי"ב ה"א) כתב שחייבים על כל פאה ופאה.