צמחי תבלין

השאלה: שלום רב!
לקראת הכנת הגינה לחורף, רציתי לברר מספר נקודות:
1. האם דינם של צמחי תבלין (נענע וכד´) הוא כשל ירקות (לעניין כלאיים, תרו"מ, שמיטה וכד´) או כצמחי נוי?

2. מהו הרווח שצריך להשאיר בין הערוגות בזריעת ירקות גינה (גזר, צנונית וכד´)? באם צמחי תבלין דינם כירקות- כמה רווח להשאיר בין שתיל לשתיל?

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:07:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. צמחי תבלין הרי הם ככל הצמחים לעניין כלאים, שמיטה. לעניין תרו"מ יש להבחין בין הצמחים השונים, כשיבוא פירוט אפשר יהיה לענות בצורה פרטנית.
2. בדרך כלל הרווח בין ערוגות ושתילים הוא 15 ס"מ, ואולם בשדות הרווח גדול יותר. ועל כך צריך פרוט.
3. הגדרת ירקות ושיחים הוא לפי ההגדרות הרגילות אם הוא רב שנתי או לא.