תנאים לגניזה

השאלה:

יישר כוח על הפסק החשוב בענין אפשרות המחזור של דפי פרשת השבוע. שאלתי:

א. האם ניתן למחזר גם את החוברת "דבר מלכות" (שמדפיסים בה שם הויה אך באופן פגום ויש בה פסוקים שלמים וגם שם אלקים בהא.

ב. האם צריך לגנוז ספרי זוהר שאין בהם פסוקים שלמים ואין בהם שם ה ממש.

ג. האם כדי להתחייב בגניזה צריך שני התנאים שהזכיר הרב: שם ה ופסוק שלם או די
באחד מהם כדי להתחייב?

בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בכל שלושת המקרים צריך גניזה ואסור מיחזור. ומספיק שם ה' במלואו או פסוק שלם כדי לחייב מיחזור ואי"צ בשניהם.