הדס משולש

השאלה: לכבוד הרב שלום.
בתור מגדל הדסים, ברצוני לשאול, מדוע יש צורך להוריד את הצימוח הצדדי, של הענפים המשולשים.
יש לציין שעבודה זו, היא סעיף ההוצאה הגבוהה ביותר במהלך הגידול.
בתודה מראש
יהושע

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:56:35 AM
שלום לך יהושע

לעניין הצימוח הצדדי של ההדסים אמנם אין חובה למעטו מהענף, אלא א"כ יש עליו כמין ענבים, אולם צמוח צדדי של עלים ירוקים של הדס אינם פוסלים את ההדס. הציבור בכללותו רוצה הדס משולש שגם נראה כמשולש ולכן מקפידים על כך שיהיו ג' עלים בלבד, אבל אין זה פוסל אם הוא נשארים עלי הצמוח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: