הודעת רה''ש בזמן בית המקדש

השאלה: לכבוד הרב,

אבקש אם תהיה מוכן לענות להשאלתי אני מאוד מודה לך.

שאלה:
רה"ש הוא חג של יומיים גם בארץ ישראל. מוסבר בספר התעודה שזה כדי שיהיה אפשר להעביר את קביעת בית הדין (הסנהדרין) לכל חלקי הארץ וכולם יכלו לחגוג את החג בזמן.
א. אומנם אפשר להעביר אש בחג, אבל איך העבירו את המסר (בהדלקת מדורות) אם יום א' של רה"ש היה ביום שבת,
ב. אנו יודעים שיום א' של רה"ש לפעמים היה בשבת כי יש סוגיה שקובעת שבבית המקדש היו תוקעים בשופר ביום א' של רה"ש גם אם היה בשבת.

בתודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:59:33 AM
שלום לך וברכת ד' עליכם

ראש השנה נעשה יומיים מכיוון שגם בזמן המקדש היו פעמים ומגיעים העדים אחר הצהרים, ולא הספיקו לעשות ראש השנה, על כן תקנו שיעשו יומיים גם בארץ ישראל. אינני יודע מהו המקור לכך שעשו יומיים כדי להודיע בכל הארץ על ידי משואות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
אתר מכון התורה והארץ: