ום טוב שני של גלויות בחו"ל

השאלה:

לרב אריאל שלום וברכה,
אנחנו מתגוררים בשנה זו בלוס אנגלס. אני מלמד בשנת השבתון שלי באוניברסיטה כאן. בכוונתנו לשוב לארץ בסוף שנה זו או בסוף שנה שלאחריה ובכל מקרה לא להאריך את שהותנו כאן מעבר לשנתיים. אנחנו מתגוררים ברחוב שרוב תושביו יהודים שומרי מצוות. בבית שבו אנחנו מתגוררים (זהו בית פרטי) אין עוד אנשים מלבד המשפחה שלנו.
כיצד עלינו לנהוג ביום טוב שני של גלויות?
במידה ונשהה בחג הראשון במקום בו אין בכלל יהודים האם התשובה
לגבי יום טוב שני תהיה שונה?
נודה לרב על תשובתו, בברכת שנה טובה,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עליכם לנהוג יו"ט שני כדי שלא להראות שונים מיהודי המקום. אך אתם צריכים להתפלל תפילות חול ולהניח תפילין בצינעא, אבל אסור לעשות מלאכות ואפילו אסורי דרבנן של יו"ט בביתכם.