זמנים

השאלה: שלום רב,

מחילה, שאלתי מורכבת ממספר שאלות.
1. מהי השעה האחרונה בה אפשר להניח תפילין ולקרוא "שמע" ושחרית?
2.מהי השעה שמתפללים מנחה ומיד אח"כ ערבית?
3. מהי שעת חצות לפי התורה בקיץ ובחורף?
4. שאלה בנושא אחר: האם מותר להרוג חרקים ומזיקים? האם יש איסור כללי בשבת?

תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:56:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין הגבלה לזמן הנחת תפילין, עדיף בבוקר מוקדם, אבל אפשר כל היום.
קריאת שמע היום אפשר לומר עד 9:06, ואילו תפילה אפשר עד 10:17. יש שיטות אחרות אבל זו שיטה שאפשר לסמוך עליה.
ב. חצות היום והלילה, בתקופה זו 12:40 . הלוחות משתנים על יום, יש לעבוד עם לוח צמוד.
ג. אסור להרוג חרקים ומזון בשבת. בעלי חיים מסוכנים אפשר (בלי להראות הריגה אלא בדרך הליכה).