למה ביו´´ט לא סועדים סעודה שלישית ?

השאלה: למה ביו"ט לא נוהגים לסעוד סעודה שלישית ?? (ואמנם יש פוסקים שחיבו, אך רוב העולם לא נוהג כמותם)
השאלה מתעצמת לאור זאת שחיוב שלוש סעודות וחיוב לחם משנה נלמד מאותו פסוק "ויאמר משה אכלוהו היום כי שבת היום לה´ היום לא תמצאוהו בשדה", ואף על פי כן, נוהגים בלחם משנה ביו"ט, ואין נוהגים בסעודה שלישית ביו"ט, כיצד ניתן ליישב זאת ?
אשמח אם תכתוב על הנושא הזה כמה שיותר באריכות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 2:57:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלימוד של לחם משנה הוא "היום לא תמצאוהו בשדה" וגם ביו"ט לא היה בשדה אלא הגיע מן קודם לכן. החיוב של שלש סעודות הוא מהמילה "היום" המופיעה שלש פעמים. אין אלו דרשות זהות מאותו הלימוד. והאריך בשאלתך בבנין שלמה סי´ יט עיי"ש.