ספירת העומר

השאלה: כבוד הרב.

על פי היהדות, ספירת העומר מתחילה ב-ט"ז בניסן.

על פי היהודים הקראים, מחילה ספירת העומר ביום ראשון שבתוך חג המצות.

על פי "ביתא ישראל", מתחילה ספירת העומר ב-כ"ב בניסן.

על פי תורת ישראל שבכתב, מתחילה ספירת העומר ביום הנפת העומר לאחר השבתון.
עד יום הנפת העומר, אסור לאכול מהתבואה החדשה לחם קלי וכרמל. מה עוד שהזבח של יום הנפת העומר הוא היחידי על חמץ.

מאחר וחג המצות הוא בן 7 ימים מ-ט"ו בניסן ועד כ"א בניסן שהוא יום השבתון השני, ואסור לאכול חמץ בימים אלו, הרי שמה שנותר הוא שיום הנפת העומר וספירת העומר יהיו ביום כ"ב בניסן כמו אצל יהדות ביתא ישראל" . וכך חייבים אנו לספור 49 ימים שהם 7 שבועות וביום ה-50 לחגוג את חג השבועות שהוא חג קציר חיטים.

האם אני טועה ?

בכבוד רב
שלום הלוי.
"בית הלויים"

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 3:10:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עומר לא היה חמץ רק שתי הלחם בשבועות היה חמץ. כך שאין יסוד לדברים שהובאו, והעומר הובא בט"ז ניסן ללא ספק.