קידוש בשמחת תורה

השאלה: כבוד הרב שלום!
האם מותר לערוך את הקידוש בשמחת תורה לאחר ההקפות לפני קריאת התורה ומוסף?

אשמח למקורות.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 4:01:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין זה ראוי לעשות כן, שהרי אין לעשות קידוש קודם מצוות דרבנן, קריאת התורה ותפילת מוספים. אמנם השו"ע סי´ רפו סעי´ ג, התיר לטעום פחות מכביצה קודם מוסף, אבל בד"כ הקידושים בשמחת תורה יש בהם הרבה יותר מכביצה (54 סמ"ק) ואפילו יותר מארבע ביצים שהוא בודאי שיעור סעודה אפילו במזונות. 216 סמ"ק = 3 חתיכות עוגה בגודל 5*5*5ס"מ. ועל כן לא ראוי לנהוג כן, למרות שאי אפשר לאסור, שהרי יש אנשים חלשים שאם לא יאכלו יקשה עליהם התפילה וקריאת התורה, ועל נראה שבמקרה כזה עדיף לגמור את התפילה ולקדש ולאחר מכן לעשות הקפות, אולם אי אפשר למחות ביד העושים קידוש.