קידוש וכיבוד הורים

השאלה: האם יצאתי ידי חובה מקידוש שלא כל המילים נאמרו בו באופן ברור? ליתר דיוק - לחמי יש דיבור מהיר ובליעת מילים ובעלי מתקן ומוסיף וך כדי הקידוש את המילים החסרות (משהו שנראה לי כחוסר כיבוד הורים) האם יצאתי ידי חובה מקידוש כזה? האם לעשות קידוש חדש אבל עם סיכוי שבעל הבית יפגע, או לשמוע את הקידוש שיש למרות שלא הכל ברור
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 3:16:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם את שומעת את הברכות (גפן, מקדש השבת) בצורה ברורה, אפילו לא שמעת את כל שאר המילים בצורה ברורה אלא חלקית, נראה שיצאת ידי חובה, ולא כדאי לעורר מחלוקות בעניין, אלא א"כ אתם מקהילות שכל אחד מברך לעצמו, כמנהגי חסידים ועוד קהילות.