אב מלאכה הצובע

השאלה:

1) האם מותר להשתמש בשבת בפולידין (יוד בצבע חום) כדי לחטא פצע פתוח? האם יש בזה איסור משום צובע?
2) האם מותר בשבת להספיג רוטב עגבניות שנשפך על השולחן במפית נייר, שהרי המפית נצבעת בצבע הרוטב, האם יש בכך משום איסור צובע?
3)אבקת קלי זו אבקה בריאותית בצבע סגול. כשמשרים אותה במים המים הופכים לסגולים ויש להם תכונות מרפאות. כשאדם טובל יד או רגל בתמיסה זו העור נצבע בצבע חום. האם מותר בשבת להשתמש בתמיסה זו שהוכנה מערב שבת לצורך ריפוי או שיש בכך איסור משום צובע למרות שמטרתו הרפואית היא לצרוך ריפוי בלבד?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מותר אין בכך איסור צובע, אולם אין לעשות זאת לצורך סריטות, אלא דוקא בפצע חודר.
2) מותר כיון שזו דרך לכלוך.
3) רק אם זה צורך בריאותי שאינו סובל דיחוי כגון אינפקציה וכדו' מותר.