אחות ומשמרות בשבת

השאלה:

שלום כבוד הרב.

אני אחות במקצועי, ומתחילה לעבוד בבית החולים תל השומר במחלקה פנימית.
1) בית החולים מספק לצוות הסעות בשבת בתחילת וסוף משמרת עבודה. בית החולים התחייב שהמסיע יהיה גוי רק במשמרת צהרים בשבת ובשאר המשמרות-המסיע אינו גוי. מה הדין לגביי? האם מותר לי ליסוע גם עם נהג יהודי?

2) במשמרת של יום שישי בבוקר(מהשעה 7 עד 15) אין הסעות כלל, ולכן אין לי אפשרות לחזור הבייתה לאחר המשמרת, ואין לי תחבורה שתספיק להביא אותי לביתי עד כניסת השבת.  האם מותר לי לעבוד משמרת זו ולהצטרף לנסיעה ליהודי מהצוות שנוסע עם רכבו הלוך ושוב(אולי חלק מהנסיעה תימשך גם אחרי כניסת שבת) או שעליי לבקש מבית החולים אישור לא לעבוד כלל במשמרת זו שאין לי הסעה?

3) האם מותר לי לקחת עימי פלאפון בשבת מהחשש ליסוע בלילה לבד עם הגוי המסיע?

תודה רבה לכבוד הרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) אסור לחזור עם נהג יהודי גם משום חילול שבת שלו וגם משום חילול השם. זה שנים רבות שאני מציע שיקום גוף עובדים דתיים בתה"ש שיאבק על זכויותיו אני אסייע לו. די בשנים שלושה אנשים לשם הקמת הגוף.
2) אסור לנסוע עם ישראל.
3) אם את לוקחת פלאפון תדאגי שיהיו בתיק דברים אחרים המותרים.
4) אם את גרה במרחק נסיעה באופניים עדיף להשתמש בהם