אירוח בשבת

השאלה: אנחנו דתיים שומרי שבת וההורים של בעלי לא שומרי שבת, הם לא פעם הזמינו אותנו אליהם אבל זה לא נוח לנו אמנם הם משתמשים בפלטה ומיחם אבל שומעים מוזיקה רואים טלויזיה ונוסעים בשבת, אני יודעת שזה פוגע בהם והם רואים את זה כחוסר כיבוד הורים, האם מותר לנו להזמין אותם ביודעין שהם נוסעים אלינו? כי הם לא ישנו אצלנו וגם אין לנו מקום אנחנו גרים בדירה מאוד קטנה ויש רק חדר שינה אחד, ?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:17:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי אפשר להזמין אותם, אלא לשבת מלאה (שישי עד מוצאי שבת).
נראה לי שתצטרכו לשנות הרגלים ולנסוע יותר במהלך השבוע לבקר אותם, ועל ידי זה תצאו ידי חובת כיבוד או"א שהיא מצווה חשובה ביותר.

בברכת שנה טובה