אתר אינטרנט בנושא הימורים

השאלה: אני סה"כ אדם מאמין משתדל להתקרב לשמור ומידי פעם שיעורי תורה.
יש לי שאלה שקשורה בעיקר לעניין שבת...ישנו משחק הימורים של הטוטו שבטח ידוע לכם שנקרא ווינר מאוד פופולרי בארץ ובעצם מאפשר להמר על משחקים ממגוון תחומים בארץ ובעולם.חלק מהמשחקים בשבת וחלקם גם בארץ כידוע.
האם יש בעיה הלכתית להפעיל אתר שמספק תחזיות והמלצות על משחקים וכדומה הן מצד ההלכה לגבי הימורים והן מצד שחלק מהמשחקים בשבת.והאם ישנו הבדל אם נגיד לא יהיו המלצטת על משחקים הנערכים בארץ בזמן השבת או שאין הבדל.ובכל מקרה האם יש צורך לסגור אתר אינטרנט בשבת אפילו שאני אישית לא מבצע כלום בשבת אך יכולים לגלוש אליו מי שגולש מה אומרת ההלכה בעניין הזה ובלי קשר לאתר האמור באופן כללי יש חיוב לסגור אתר בכל נושא שהוא בשבת כדי לא להכשיל אנשים?תודה יום טוב ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:30:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך מעניינת ומראה לנו את החידושים האלקטרוניים בזמנינו.

השארת אתר פתוח בשבת, כדי שאחרים יכנסו לתוכו ויהמרו, הרי זה דומה להשארת חנות פתוחה בשבת וכל אחד יכול לבוא ולקחת עבור תשלום, וכן דומה הדבר למכירת משקאות בשבת (באוטומטיים). ברור שלא יתירו לאדם להרוויח מחילול שבת, ומהכשלת אחרים. על כן גם בנידון אתר אינטרנטי הפתוח בשבת ורוצים שכולם יבואו ויכנסו אליו, א"כ יש בכך משום רווחים מחילול שבת. על כן נראה שאין להתיר להשאיר את האתר בשבת.