אתר אינטרנט בשבת

השאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול מספר שאלות בנוגע להפקת רווחים מאתר בשבת.

ברצוני לפתוח אתר אינטרנט אשר אוכל להפיק רווחים באמצעות הטמעת פרסומות בתוכו. ולהלן השאלות:

1. אם קהל היעד הוא יהודים, יש איסור להשאיר את האתר פתוח בשבת עם הפרסומות? ואם אוריד את הפרסומות ולא יהיה לי רווח בשבת, אוכל להשאיר את האתר פתוח? אציין בזאת שסגירת האתר בשבת עלולה לפגוע בדירוגו ובאיכותו.

2. אם קהל היעד הוא בעיקר לגויים, האם אוכל להשאיר את האתר עם הפרסומות בשבת? צריך לחשוש מהאחוז הקטן של היהודים שעלולים להיכנס לאתר?

בברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אם קהל היעד הוא יהודים מן הראוי לא להשאירו פתוח בשבת לא לפרסומות ולא למידע.
2. אם קהל היעד גויים אי"צ לחוש ליהודים שיחטאו ויגלשו. עם זאת יש בעיה שהאתר שלך מרויח כסף עבורך בשבת אפילו מנכרים, ולכן אם הוא אמנם עבור נכרים צריך לקחת שותף נכרי שיקבל רווחי שבת.
וצריך שלא יהא היכר שהאתר הוא של ישראל.