גיור

השאלה:

שלום, אני עוד מעט בת 20 ולפני 5 חודשים עברתי גיור כהלכה ברוך השם [הקורס עצמו ארך כשנה] ואני מתחזקת לאט לאט ונמצאת בשירות לאומי.

כשעברתי את המבחן ולאחר שטבלתי במקווה, קניתי מכספי כלים כדי שאוכל להטביל אותם על מנת שיהיו כשרים לאכילה, מכיוון שלא גדלתי במשפחה דתיה, ואבי [שהוא יהודי] לא כ"כ שומר על כשרות .
לא רציתי לבקש ממנו כסף לכלים, מ-2 סיבות: האחת, מצבנו הכלכלי לא טוב ולעתים אני מתביישת לבקש ממנו אלא אם כן זה רק לדבר חשוב מאוד. ולא שחס ושלום הכלים אינם דבר חשוב, זה מאוד חשוב בעיניי , וזה עובר לסיבה השנייה, שבעייני אבי, אני חוששת שעניין הכלים לא ייראה בעיניו כדבר חשוב.

אני בלבי מאוד רוצה לשמור על כשרות, שבת, ושאר קיום המצוות, אך לצערי מאוד מאוד קשה לי בביתי .
אם אקנה לי פלטת שבת, אבי או בת זוגתו, עלולים באמצע שבת להוציא את התקע בכדי לא לבזבז חשמל, או לכבות ולהדליק אורות מאותה הסיבה. למרות שבשביל זה ישנו שעון שבת.

לדבר ולבקש ממנו, לא יעזור, הרי הוא היה איתי בתהליך של הגיור, וזה פשוט מהסיבה שהוא לא יבין אותי ויראה בכך בזבוז.

האם זה בסדר, שאני ´דוחה´ את קניית הפלטה/מיחם ושאר הדברים עד שאני אגור לבד ?

כי ברגע שאני אגור לבד, אני אנהל את ביתי, ואני אוכל לחיות את חיי כפי שאני מאמינה בהם.

אם אתעקש ובכל זאת אקנה פלטת שבת, שעון ושאר הדברים, זה עלול ליצור ריבים ולא יודעת עוד מה...

האם זה בסדר שאני מחכה ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:12:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על מאמציך, ועל הדבקות בעם ישראל ובמהות היהדות.
לגבי שאלותיך הן קשות ובייחוד המצב המורכב שבביתכם. עצתי כעת היא (לפחות בקיץ) לקנות פלטה רק לליל שבת. להפעיל עם שעון שבת עד אחר סעודת ליל שבת, ושיכבה מיד, ואילו לבוקר לשמור מים חמים בתרמוס, ואוכל בשבת לא לאכול חם אלא קר. במשך הזמן יתרגלו לרעיון ואז אפשר יהיה להאריך את שהות הפעלת הפלטה. לגבי שעון שבת אם הם ידליקו זו לא בעיה שלך את תדאגי בחדר שלך שלא ידליקו או יכבו. אבל שאר הבית זה לא בתחום אחריותך.

עלי והצלחי