דילמה

השאלה: בס"ד

שלום רב,

אני אפצח את דברי בזה שאני לא רוצה לדרדר את האנשים שקוראים בפורום הזה לתרבות רעה לכן מי שחשוב לו הדרך שלו אנא שלא ימשיך לקרוא.
אני אדם מסורתי אך לא דתי (עדיין) , אני מתפלל כל יום מניח תפילין הולך בשבת לב"כ ומשתדל לשמור כמה שיותר על המצוות.
שאלתי היא, אני מתפלל בשבת בבית הכנסת באופן קבוע ולאחר מכן אני נוסע עם הרכב כלומר לא שומר על השבת בהיבט הזה (מאידך אנו לא מדליקים אש ומשתדלים לעשות כל מה שגורם לנו עונג) יש לי דילמה אני לא נוסע לעבר הבית כנסת אלא מקפיד ללכת ממנו הלוך ושוב, בשבת הקרובה יש למכר שלי בר מצווה לבנו והוא שאני סוג של אב רוחני בשבילו (בשביל הבן) הוא ביקש ממני לנסוע בשבת כיוון שבית הכנסת שהוא יעלה לתורה רחוק לכן אני צריך לנסוע לשם השאלה האם נכון הוא שאני אסע לשם או שאני אשמור על המצווה שלי שלא לנסוע לבית כנסת?

תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:18:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל התנעה של רכב בשבת יש בה איסור תורה וגם איסורי דרבנן. איסורי תורה אי אפשר להתיר אפילו לצורך גדול או עגמת נפש, מלבד פקוח נפש. על כן מסקנת הדברים היא שכדאי להתארגן להיות קרוב לבית הכנסת, ואז להיות עם הנער וכן לא לנסוע בשבת.

מזל טוב