האם גרמתי לחילול שבת?

השאלה: שלום,

ביום שלישי הייתה לי תקלה באינטרנט והתקשרתי לחברת האינטרנט על מנת לפתור את התקלה.
אמרו לי שם שיקח לזה 72 שעות ועד יום שישי ב 15:00 יחזרו אליי על מנת לעדכן אותי במצב.
התקלה לא טופלה ולא חזרו אליי עד אותו מועד אז התקשרתי בסביבות 15:30 כדי לשאול מה מצב הטיפול, אמרתי להם שאין לי בעיה שזה יטופל ביום ראשון אני רק רוצה לוודא שלא שכחו אותי.
אמרו לי שיחזרו אליי ביום ראשון עם תשובה.

במוצאי שבת עשיתי בדיקה נוספת במחשב וראיתי שהתקלה טופלה (סביר מאוד שטופלה בשבת).

1. האם גרמתי לחילול שבת של הטכנאים באותה חברה? איך יכולתי לנהוג אחרת?
2. מה אני אמור לעשות? התקלה כבר טופלה, מותר לי להנות מזה?

תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:13:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הטיפול לא היה לבקשתך אלא עשו מעצמם, אין עליך דבר.
בכל אופן מותר להשתמש באינטרנט.