הדלקת נרות שבת

השאלה: שלום אני בת 20 לא נשואה שומרת שבת כבר חצי שנה[אולי קצת יותר] ובתקופה האחרונה כשאני מדליקה נר לשבת הוא לא נגמר עד הסוף נכבה של אחותי שורד עד הטיפה האחרונה של אמא שלי ורק שלי מסרב בכל תוקף להישאר דלוק  יש סיבה לעניין או שזה סתם ביש מזל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:22:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לך כל מקום לחשש, אסור לאדם להסתכל בסימנים אלו, שלפי דעת הרמב"ם הם עבודה זרה ממש, אנו אין לנו אלא את דרך האמת והישר, שהיא שמירת תורה ומצוות, להקפיד בקלה כבחמורה, והשתכלל באהבת עם ישראל, ובייחוד בשבת קודש.