הלכות שבת

השאלה: האם להזיז את המתג של השעון שבת ממצב של פועל כל הזמן למצב שיפעל לפי השעון שבת, זה מותר בשבת?
עשיתי את זה חצי שעה אחרי כניסת השבת, אם זה אסור,כיצד אוכל לכפר על זה?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:25:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בדרך כלל בשעוני שבת יש כאן מעבר משעון אחד לשני, ועל כן הדבר אסור ככבוי השעון הרגיל והדלקה של השני.
כחצי שעה הרי זה בין השמשות, שבו ספק יום ספק לילה, ועל כן התשובה צריכה להיות תחילה למוד היטב של דיני שעון שבת בשבת, מתי מותר להאריך או לקצר (אשר ללמוד משמירת שבת כהלכתה, או ילקוט יוסף). לאחר מכן חרטה וידוי וקבלה לעתיד. בכל מקרה כדאי לתת כסף לצדקה.

כתיבה וחתימה טובה.