הלכות שבת

השאלה: שלום כבוד הרב!
האם מותר לטייל עם כלב בשבת כשהוא קשור בחגורה? ואני לא כל כך יודע מה זה מוקצה, אז אתה יכול בבקשה להגיד לי האם לשחק שחמט בשבת עם החלקים המיוחדים לזה נחשב חילול שבת?
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:33:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי שמחט (הכוונה רגיל ולא חשמלי) אפשר לשחק בשבת.
לגבי הכלב יש שהקלו בכך, מכיוון שהוא מיוחד לטיול ולמשחק, אבל עדיף לא לטייל אתו בשבת. מוקצה הוא כל דבר שאדם מבדיל אותו מדעתו ואין לו שימוש בשבת ועל כן הוא אסור בשבת. הויכוח אודות הכלב הוא האם אפשר על ידי מחשבה שאדם אומר שהוא רוצה לטייל אתו בשבת למנוע ממנו שם מוקצה. ועל כן לכתחילה יש להמנע אבל בדיעבד אפשר להקל.