הסרת חלק מנדר

השאלה: שלום רב,
לפני כשנתיים כמעט בעלי עבר דום לב ולא היה עימנו למשך שבועיים.
במהלך תקופה זו עברתי תהליך של ויכוחים ומיקוחים עם הקב"ה.
לאחר דין ודברים נדרתי כי אם בעלי יתעורר ויחזור הביתה בריא אשמור שבת כהלכתה.
ברוך השם ובעלי התעורר וחזר הביתה ומיד התחלתי בשמירת השבת כשבעלי עורך קידוש באופן קבוע ועוד הוספתי והתחלתי להקפיד לשמור הפרדה בין בשר וחלב.
בזמן האחרון התחלתי להרגיש קושי רב בכך שאנחנו לא נוסעים כיוון שכל השבוע אני עובדת עד מאוחר ובעלי, שרשיונו נשלל בעקבות האירוע- אינו מתנייד לבד.
אני רוצה להמשיך ולשמור מצוות: להמשיך בקידוש, לא להדליק אש, גם על הפרדת בשר חלב אך אני מבקשת לדעת אם ניתן להפר חלקית את הנדר- רק לנסיעה בשבת?
אני מרגישה כי הדבר ייתרום רבות לבעלי אשר אומנם לא אמר זאת בפירוש בשביל לא לגרום לי להפר את הנדר אך גם הוא זקוק ליציאה ואני יודעת כי זה יעשה לו רק טוב.
אשמח לתשובה
תודה רבה
רחל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:20:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רפואה שלמה מן השמים בתוך שאר חולי ישראל.

נסיעה בשבת אסורה מדין תורה, ועל כן אין אפשרות להתיר דבר שהוא אסור מסיני. אדרבא קחו את השבת ליום מנוחת הנפש, לא ריצות טרחה, קניות סכנות בכבישים, קחו את היום הזה למנוחה אמיתית להוסיף דעת וחכמה, וכל מי שעבר אירוע כפי המתואר במכתב, יודע מהי אפסות האדם וחוסר יכולתו להשפיע בעולם, אלא אמונה בקב"ה בורא הכל שנתן לנו את השבת למנוחה.