טלטול מוקצה בשבת בשתי ידיים

השאלה:

השמירת שבת כהלכתה, זצ"ל, מביא בפרק כ"ב סעיף ל"ד הערה ע"ז (נדפס בתשל"ט), בשם תוספת שבת, שדבר שרגילים תמיד לטלטלו ביד אחת והוא נוטלו בשתי ידיים נקרא טלטול מן הצד (או כלאחר יד).

רציתי לשאול - לפי זה, כמעט אין בעיית מוקצה בשבת בבית ! אם יש לי שולחן מלא בעשרות חפצי מוקצה מחמת גופו ומחמת חסרון כיס, אני יכול לקחת אותם לכתחילה אחד אחד ב2 ידיים ? האם אכן נוהגים הלכה למעשה על פי התוספת שבת הנ"ל ?

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הטלטול בשתי ידים הוא השינוי. במידה ומתרגל לטלטל את המוקצה ללא שינוי, זהו טלטול שלא בשינוי ויאסר בשבת ולכן הטלטול שמציע השש"כ הוא דוקא כאשר נעשה בשינוי ולא בהערמה.