מוקצה

השאלה: כבוד הרב שלום ,

אנו מגדלים כלבה בחצר , ולפי מה שידוע לי היא מוקצה בשבת .

שאלתי היא כזו .. אנו מוציאים אותה 3 פעמים ביום לעשות צרכים , ואם לא היא ממש נובחת ומשתוללת כיוון שהיא רגילה לצאת בשעות מסויימות , האם זה לא צער בעלי חיים לא להוציא אותה ? האם מותר להוציא אותה ? האם מותר לשחק איתה בשבת ? כי היא נורא חברותית , ולהיות שבת שלמה קשורה ובלי שאנו משחקים איתה זה סוג של עונש ...

סליחה ותודה כבוד הרב .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:25:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הכלב מיוחד למשחק אפשר להוציא אותו אבל לא למשוך אותו אלא שילך מעצמו, והחוט יהיה רפוי ביד שלא יברח.

כתיבה וחתימה טובה