מלאכה אסורה בשבת ופרשנות לפסוקים נבחרים בתורה

השאלה: רבני מכון התורה והארץ שלום רב,
אני פונה אליהם במה שנראה כניסיון אחרון לאחר שכבר פניתי לכמה רבנים וכמובן שכבודי עימם כמו לכל אדם, אך ההרגשה היא כי ניתנו לי תשובות שנענו בחלקן בצורה סובייקטיבית ולא אובייקטיבית. להלן השאלות:
א. מהי בדיוק רשימת מלאכות אסורות בשבת שזו מלאכת אומן או מחשבת לפי התורה שבכתב? וגם פרשנות של כל הזרמים ביהדות (קונסרבטיבים, רפורמים, קראים ועוד) לאותן מלאכות? הסתכלתי בויקיפדיה במשך כמה שבועות לבדוק מה בדיוק אסור בשבת (ועוד דברים) ויש הבדלים בין הזרמים, ואז הסתכלתי בתורה וראיתי שהאורתודוכסים טוענים שיש 39 מלאכות אסורות כולל הבערת אש, אבל לא מצאתי הוכחה בתורה לכך, ושוב בתורה שבכתב.
ב. פרשנות של כל הזרמים לפסוקים נבחרים בתורה?
קול באישה ערווה, אישה בת מלך- כבודה פנימה ועוד...

שבת שלום,
שי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:39:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הקב"ה נתן לנו את תורה שבכתב ותורה שבעל פה ביחד, באותו המקום ובאותו ההר, כך שאין אפשרות להפריד בין הדבקים, ורק מכח שניהם יחד אפשר להבין את התורה. מי שרוצה להבין רק מתורה שבכתב גם תורה שבכתב אין לו, מי שרוצה רק בתורה שבע"פ גם תורה שבע"פ אין לו. הכל חייב להגיע ביחד. ואם השאלה היא רק על צד אחד הרי שהיא חצויה וכל תורה חצויה איננה עומדת, רק על שתי רגליים אפשר לחזק את התורה, רגל אחת היא נפילה.
אם רצונך להאמין בתורה שבכתב ובע"פ אפשר להסביר אולם רק תורה שבכתב איננה עומדת, ואין לה אחיזה אלא ביחד עם תורה שבעל פה.

כתיבה וחתימה טובה