מעלית בשבת

השאלה: שלום כבוד הרב,

אני מתגוררת בבניין עם מדרגות רבות היוצאות לרחוב הבניין(כולל הכניסה).
בשבתות אני מעונייתנת לקחת את ביתי התינוקת להתאוורוות ולהנות מעונג שבת,אך אני מוצאת את עצמי מבלה את היום בין ארבע קירות.
מפאת הסיטואציה בשבתות האחרונות שבעלי נאלץ להעדר מהבית, אני צריכה להוריד את התינוקת מדרגות רבות ,שמהוות סכנה מבחינתי לעשות זאת לבד. האופציה שאני משתמשת ביתר ימות השבוע - היא ירידה באמצעות המעלית לקומת החניה , ומשם להגיע אל הרחוב-ללא כל מדרגות והסתכנות בהתדרדרות(הבדלי מפלסים של הבניין עם הרחוב).
ברצוני לציין כי הדיירים בבניין כולם חילוניים ולא מתקיימת מעלית שבת.

השאלה שלי, האם מאחר ואני לבדי בשבת ורוצה לקחת את העגלה החוצא בלי להסתכן או לסכן את ביתי , אוכל להשתמש במעלית ולרדת בבטחה אל מחוץ לבית בשבת?

רוב תודות
סיוון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:26:43 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לצערי אין אפשרות להתיר להפעיל מעלית בשבת, יש בכך איסור דרבנן ויש אפילו שחששו לדאורייתא, ועל כן אין אפשרות להתיר, רק במעלית שבת אפשר להתיר.
אני מבין את המצב אבל צריך להתחזק באמונה והקב"ה משלם שכר לפי הצער.