נסיעה לארוחה בשבת

השאלה: שלום רב ..
אני בחור רווק בשנות ה-40 ובתקופה האחרונה התחלתי לשמור שבת אולם נתקלתי בבעיה. מדי שבת בצהריים אימי וסבתי אוכלות ארוחת צהריים ואני מצטרף אליהן .הן מתעקשות שאני אוכל איתן ואם אני לא מגיע זה מסב להן צער רב.כדי להגיע לבית אימי הגרה בעיר אחרת עלי לנסוע אליה.בית אימי הוא בית חילוני ועצם שהייתי שם מיום ששי מהווה בעיה ויוצר חיכוכים ביני לבינה . לאחר הארוחה אני נשאר שם עד צאת שבת ואז חוזר הביתה , כך שהנסיעה הבעיתית היא רק לצורך ארוחה ומניעת צער לאימי וסבתי (אבי נפטר לפני כ-10 שנים וסבי לפני כ-5 שנים כך שקיים להן צער רב לאכול לבד ). מה עלי לעשות כדי :
א.למנוע להן צער ולהמשיך לאכול איתן
ב.להימנע כמה שפחות מחילול שבת

ברצוני לציין שפרט לעניין זה אני שומר את השבת ( הדלקת נרות , בישול אוכל לפני שבת ,אי הדלקת אש והרבה לימוד פרשת שבוע וגמרא .
תודה מראש על תגובתך ..
כל טוב .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:58:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. חזק ואמץ בשמירת השבת.
ב. אין לנסוע בשבת אפילו לצורך כיבוד אב ואם.
ג. תוכל להתארח אצל משפחה דתית בעיר של אמך, או בבית חב"ד וכדו´, ורק לגשת לסעודת שבת. וכך גם תשמור שבת כהלכתה וגם תוסיף לאמך נחת וכבוד אם.

בהצלחה