עבודה בטחונית וחזרה הביתה

השאלה: השאלה שלי בעצם מתחלקת ל 2

1 האם מותר לעבוד בשבת בעבודה משטרתית המתעסקת בפשיעה (כגון עבריינים / סמים/ גניבות)ולא בדיוק בבטחון?

2 עבודות אלו הם במשמרות של בוקר צהריים וערב . האם בסיום משמרת הבוקר במהלך השבת אני יוכל לקבל טרמפ לביתי(שקרוב יחסית) או שאצטרך להמתין עד מוצ"ש בתחנת המשטרה?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:18:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. עבודות אלו הם אפשרויות ברמה מסוימת, אולם קשות מאד לשמור ולהקפיד על כל דיני שבת. אין לי אלא להפנות אותך לרב המשטרה שהוא יכול לעזור לך לפי אזורים ומטלות שונות, ומה כדאי לבחור.
2. אם הנהג גוי אפשר.