עבודה בשבת במחלקות העירייה

השאלה:

שלום הרב.
פנה אלי תלמיד בשאלה האם מותר לו לעבוד במחלקה בעיריה האחראית על ונדליזם. במחלקה זו מסיירים ברחבי העיר ונענים לקריאות על ונדליזם. במסגרת זו ישנם סיורים גם בשבת. האם מותר לו להיות חבר במחלקה זו?

כמו כן הוא שאל אותי האם מותר לו לעבוד במשטרת הגירה העוסקת בהרחקת שב"חים וגם עבודה זו נעשית בשבת. עבודה זו כוללת גם הרחקת זרים שאין בהם חשש בטחוני.
כיצד מתמודדים עם השאלה של חילול שבת בידיעה שלולא יעסקו במסגרות אלו הרי שהסדר הלאומי עלול להיות "לא נאות" בימי השבת?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בשתי המחלקות עליהן שאלת אין פיקוח נפש - אחרת היו מזעיקים את המשטרה ולא פקחים. לכן אין אפשרות לעבוד בכך בשבת. אם ניתן לעבוד במחלקות אלו בימי החול בלבד, ניתן להיות פקח במחלקות הללו, ולא זה לא ניתן. לגבי העיריות או משטרת ההגירה ניתן לפתור זאת ע"י נכרים.