פלטת שבת

השאלה:

שלום לכבוד הרב
ברצוני לברר האם כאשר משתמשים בפלטת שבת צריך לשים חוצץ נוסף על הפלטה או מספיק להניח על הפלטה ישירות (הכוונה כאשר מניחים תבשיל בתוך הששבת ולא לפניה) אשמח לקבל תשובה הן לפי אשכנזים והן לפי ספרדים. תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:11:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זה לא שייך לאשכנזים וספרדים, אלא שיש אומרים שצריך לגרום למעט הפסק בין הפלטה והדבר היבש שמניחים עליו, ויש אומרים שהפלטה עצמה איננה מקום בישול ולכן אפשר להניח עליה ישירות דברים יבשים. עדיף בודאי לשים דבר מה ואז יוצאים ידי כל השיטות.