קצפת

השאלה:

לגבי הקצפת האם מותר להכין בשבת? .
הסבר: יש לנו מכונה כמו שפעם היו מכנים בבית סודה לשתייה או גזוז(סיפונלוקס) מכניסים בלון קטן של גז והוא עושה גזים בשתייה.

אותו דבר לגבי הקצפת מכניסים לתוך המכונה שמנת סוגרים ואז וכניסים בלון קטן של .
האם ישנה בעייה הלכתית להכין את זה בשם ?
אם כן למה
ואם לא למה

תודה רבה

תודה רבה על המזן היקר שמושקע פה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 4:42:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי עשיית הסודה הייתה שאלה של תוקע וכן גמר מלאכה, להלכה הקלו לעשות בשבת למרות שהיו שאסרו, גם בנידון שאלתך אם המכשיר עובד כמו בסיפולוקס רגיל הרי שהדבר מותר, אולם אם זה מכשיר חשמלי ועוד מנגנונים הרי שהדבר צריך בדיקה בפני עצמה.

חודש טוב