שבת

השאלה: שלום לכבוד הרב,
שאלתי היא: האם מותר לראות משחק ספורט המשודר במוצאי שבת בארץ בעוד המשחק עצמו נערך בחו"ל בשבת עצמה?
חשוב לציין שהשחקנים במשחק הם יהודים ולגבי הצלמים שמצלמים את המשחק אינני יודעת אם הם יהודים או לא.
האם מותר לצפות במשחק כזה?

תודה רבה לכבוד הרב.
ראש חודש ושבוע טוב!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 5:21:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם השחקנים או הצלמים יהודים אין לראות את המשחק, כיוון שזה חילול שבת הנעשה בעבור הצופים, ועל כן יש להמנע מלהשתמש בכך, כשם שאם יהודי אחר היה עושה דבר מסויים בשבת עבור יהודי אחר, שאין להשתמש בו. ועוד שכאן בכל פעם שרואים את הסרט רואים שיהודים מחללים שבת.