שבת ושכנים

השאלה: שלום
1-בביתנו הותקנה מערכת מצלמות מיגון ואזעקה בשילוב גלאים.האם מותר להשאיר את הגלאים והמצלמות פתוחים בשבת? אם לא ביטלנו את הגלאים בתוך הבית בשבת איך אפשר לנהוג?
2-בנינו חומת בטון בינינו לבין השכנים ועשינו שליכטה צבעונית רק בצד שלנו.האם השכן יכול לחייב אותנו (כספית) לעשות גם בצד שלו בטענות שונות כגון:לי הספיקה הגדר הישנה של פעם,הבטון האפור מביא לי חום הביתה,זה מכער לי את הבית ומוריד לי את ערך הדירה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:26:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מכיוון שאין רצונך בצילום אלא שתהא מערכת אזעקה, א"כ הצילום הוא פס"ר דרבנן ולא ניחא ליה (לא אכפת לו), ויש מתירים, באופן זה, ועל כן אפשר להשאיר את המערכת פועלת כנגד הגנבים, וכן לעניין הצילום. אולם לעניין החברה צריך שהמוקד יעבוד על פי הלכה, ויש מוקדים כאלו.
2. לגבי ביטול הגלאי בתוך הבית צריך לעשות על ידי שעון שבת. אולם אם שכחתם וכעת אתם בבית ויש פחד שתופעל האזעקה נראה לי שאפשר באמירה לעכו"ם לבטל את האזעקה.