שתייה ליפני בית כנסת בשבת...

השאלה: שלום כבוד הרב!
ברצוני לישאול בקשר לשתייה ליפני בית כנסת בשבת בבוקר ליפני תפילת שחרית ופרשת שבוע דיברו על זה בבית הכנסת ולא ממש הבנתי וזה די מדאיג אותי עם מותר לישתות ולאכול ליפני שאני הולכת לבית הכנסת בשבת או אסור?אמרו לי שמותר לישתות רק תי אבל בכול זאת אני שואלת להוריד דאגה מיליבי וכבוד הרב עים אסור ושתיתי ואכלתי בלי ידיעה שאסור העם זה ניקרא שחטאתי??
תודה מראש עדי...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 9:51:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר לשתות לפני התפילה מים או תה (דבר הנצרך לתפילה). היו קהילות שהתירו אפילו יותר מתה כגון קפה עם סוכר והיו שהתירו לפעמים גם מעט עוגה אם אדם לא יכול להתפלל בלא שתיה. אבל ברור שהיכול לא ישתה אלא מים ותה.
העיקר הוא שמכאן ואילך תקפידי על כך, והצער שלך הוא התשובה הטובה ביותר.