האם זה נכון

השאלה: משיהו פרסם את זה בפייסבוק האם זה נכון ?
כמה דברים שאתם חושבים שאתם יודעים.. וזה לא באמת ככה...

שלמה המלך לא התחתן עם 1000 נשים! הוא בסך הכל הביא אתם לירושלים שיראו את בית המקדש.. כל 1000 נשים אלה היו בנות של מלכים.. המטרה שלו היה לקדש שם ה´ בעולם שכולם יראו את בית המקדש... ויהיה קידוש ה´.. בגלל שזה לא היה רצון ה´ הוא נענש על זה...

שמשון הגיבור היה אדם גמד ונכה ב2 רגליו... לא חזק ושרירים וגבוה כמו שמראים לנו בתמונות... זה היה כל הנס.. איך אדם שהוא מוגבל משותק ונמוך.. ככה גיבור וחזק.. בגלל זה הפלשתיים כל כך התפעלו ויבינו שזה נס משמיים...

ים סוף לא נקרע ל2 חלקים.. הוא נקרא ל12 חלקים בצורת חצי ירח... למה?!? כי כל המטרה היה להטביע את פרעה וחיילו בים ושיראו עם ישראל את אויבים שזרקו את ילדים שלהם ליאור מקבלים את אותו עונש בחזרה...

דוד המלך לא הלך עם אשת איש... בת שבע הייתה גרושה.. פעם בימים של דוד המלך כל מי שהיה יוצא למלחמה היה מגרש את אישתו.. שאם הוא לא יחזור ממלחמה היא לא תהייה עגונה.. למה הוא נענש?? בגלל שזה לא היה רצון ה´...

אדם וחוה לא אכלו "תפוח"... יש מחלוקת בגמרא מה הם אכלו.. יש דעה שאומרת שזה היה אתרוג.. ויש דעה אומרת שזה היה ענבים... אבל זה לא היה תפוח... ו"הנחש" שדיבר איתם.. זה לא היה באמת נחש... זה היה יצר הרע... שבא בדמות של נחש..

ובקיצור? זה טיפ טיפה מים... ולמה אני כותב את זה?!? כי אנחנו צריכים להבין שכל מה שמלמדים אותנו בבית ספר בתנ"ך.. זה 80% לא מדיוק.. כל כל פסוק על כל מילה בתורה יש הסברים בזוהר.. בגמרא.. מי שיכול לקחת לכיתה ספר עם פירוש רש"י.. למשל אתם לומדים ספר מלכים תביאו לכיתה ספר מלכים עם פירוש רש"י.. ככה אתם תיראו מה באמת הסבר.. ולא כמו שמסבירים לנו המורים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 5:24:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדברים נכונים, אבל שאלת הפרסום איננה ידועה לי.