הקורבנות

השאלה: כתוב בוויקרא שבנ"י במצריים עבדו אלילים,בגלל זה הרמב"ן אומר שיש את כל הקורבנות - בגלל ההרגל שהיה להם במצריים כשהם עבדו אלילים!
אז למה כתוב שה´ שמע את זעקת בני ישראל על ים סוף??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/16/2013 7:42:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דבר זה מופיע ברמב"ם ולא ברמב"ן, כמו כן לא כתוב שבני ישראל עבדו ע"ז אלא העמים כולם עבדו ע"ז, אבל עם ישראל אדרבא שחט את אלילי מצרים בהיותם במצרים, קודם מכת בכורות, ועל כן הם לא היו שייכים יותר בע"ז, אלא היו שייכים לקב"ה, ואע"פ שהיו שעבדו אבל זה היה מאונס ולא מרצון, וכשהקב"ה הופיע עליהם וירד האונס הם מיד הפסיקו עם עבודה זרה וחזרו לעבוד את ד´ באופן מלא.