חזרות על פרקי משניות

השאלה:

זה כשנה וחצי אני לומד סדר נזיקין וכן 32 מסכתות אחרונות של סדר נשים.
צורת הלימוד שלי היא שאני לומד כל יום פרק למחרת אני חוזר עליו פעמים.
כך אני עושה לכל שלושה פרקים. ביום השביעי אני חוזר על כל שלושת הפרקים.
בסדר הזה אני נוהג עד שאני מסיים את המסכת. לאחר סיום המסכת אני חוזר עליה עוד פעם במלואה.
כך בסיום המסכת הבאה אני שוב חוזר על המסכת - וכן חוזר על כל המסכתות שלימדתי עד כה.
בימים אלו אני מסיים סדר ניזיקין בצורה זו - כך יוצא שבמשך כל שנה + עברתי על חלק מן המסכתות 7 פעמים (לפחות הראשונות בסדר)
אני מעוניין עכשיו להתקדם הלאה בלימוד.
שאלתי: איך להתקדם בלימוד כך שלא אשכח ח"ו את מה שלמדתי עד כה.
צריך לציין שאני עובד. ומשתדל ללמוד בבוקר.ובדרך לעבודה ובחזרה בנסיעה ברכבת

בתודה ובברכה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תמשיך בלימוד וחזרות על הקדום תחזור פחות מכיון שחזרת עליו כך וכך פעמים ועל החדש תחזור יותר.