לימוד בישיבה

השאלה:

1)למה בכלל בחורים מעונינים ללכת לישיבה תורה ביחד? למה שלא כל אחד ילמד עם עצמו לבד? אני מתכוון לישיבות התיכוניות,לישיבות ההסדר,לישובות הגדולות ולישיבות הגבוהות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

התשובה ארוכה אתמצת כמה שניתן והיה מן הראוי שאם השאלה מציקה לך תיגש לישיבה ותדבר עם הרמי"ם וראש הישיבה.
באופן כללי תורה נמסרת מרב לתלמיד. ספרים אינם תחליף למסר ישיר מרב לתלמיד. מכיון שאין אפשרות להעמיד לכל תלמיד רב ממילא צריך כיתה. כמו"כ רוב הרבנים אינם בקיאים בכל מקצועות התורה ולכן צריך מספר רבנים. בנוסף הישיבה היא מסגרת חברתית המסייעת לתלמידים להפנים את הנלמד ולקבל עליהם דרכי התנהגות של תורה.
כמו"כ מבחינה צבורית הישיבה היא קביעות של לימוד תורה ומה שאחד מחסר חברו משלים.