לימוד שו"ע ורמב"ם

השאלה:

בבתי ספר, בתי כנסת ולעיתים אפילו בבתי מדרש לא מרבים ללמוד הלכה, טור ושולחן ערוך.
מבלי לפגוע בחשיבות לימוד הגמרא שהוא העמוד שעליו עולם ההלכה עומד בכל זאת צריך ללמוד יותר הלכה מאשר לומדים היום מכיוון שהלכה קל יותר לזכור וההלכה מקיפה יותר כך שכל ישראל ידעו את המעשה אשר יעשון.
זוהי אולי גם כן היתה הסיבה שהרבי יסד את לימוד הרמב"ם ולא רק בגלל שהרמב"ם מקיף יותר מאשר השולחן ערוך. כך שבבתי כנסת צריך להוסיף שיעורי הלכה עד כדי כך שאפילו לימוד הגמרא יהיה מתוך ההלכה ולא ההיפך.
דבר נוסף ברגע שיותר יהודים ילמדו הלכה הרב(כוונתי לכל רב) יוכל להתמקד באמת בשאלות קשות וסבוכות ולא בשאלות "קלות" שכל יהודי יכול ללמוד בעצמו מתוך השולחן ערוך שכן זוהי מטרת התורה ש"כולכם תדעו אותי ואת דרכי"
כיצד כבוד הרב מציע ליישם זאת במדינת ישראל ובציבור?
בכבוד התורה

המצפה להתקבל בתשובה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש הרבה בתי כנסיות שלומדים קיצור שו"ע בסיום התפילה, ספר זה
מחד מקיף ומאידך קצר. כמו"כ יש לומדים שו"ע או"ח עם משנה
ברורה או ילקוט יוסף. החסרון בשני הספרים האחרונים הוא אורכם.