לנבוכי הדור

השאלה:

שלום הרב
לאחרונה התפרסם באינטרנט ספר חדש של הרב קוק בשם
"לנבוכי הדור".

א. השמועות אומרות שהוא נלקח ככל הנראה מהרב שחר רחמני שעמל על הוצאתו לאור (אם כי לא נמסרה תגובה רשמית של הרב רחמני בנושא). האם מותר לקרוא ספר כזה (במידה וכאשר הוא יצא לאור אז נקנה אותו, ובכך נמנע את הפסד הממון של מוציאיו לאור).

ב. במידה והראב ראה ספר זה, נשמח לשמוע מה דעת הרב על הכתוב בו.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. עדיף שלא ליטלו מהאינטרנט גם מסיבת הפסד כספי לעורך וגם אינך יודע אם נדפס כל הספר או חלקו ומה כמות השיבושים.
ב. אם אכן הוא נגנב מהרב רחמני צריך להימנע מלהזיק לו אלא יש לקנות את הספר לכשיצא לאור בדרך כשרה
ג.כבר לפני שנים רבות שמעתי שהרב קוק עצמו גנז את הספר בגלל דברים שעדיף שלא יתפרסמו.