ציצית

השאלה:

יש לי כמה שאלות בעניין ציצית:
א. האם הרב יכול להסביר מה מעמדה ההלכתי של ציצית רשת?
ב. האם יש משמעות הלכתית לשמש? כלומר, אם איבדתי במהלך הקשירה את השמש ואיני יכול עוד לזהותו, האם אפשר להמשיך את הקשירה בכל חוט אחר?
ג. כאשר קושרים את הציצית האם צריך לשתוק?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. הבעיה היא האם ציצית רשת היא אריג כיון שאינה עשויה שתי וערב ולכן יש דעות שאינה נחשבת לבגד ופטורה מציצית.
ב. השימוש בשמש אחד הוא כדי שלא אחד החוטים יתקצר יותר מחבריו. השמירה על ארבע וארבע בקבוצה אחת שומרת על כך שאם שני חוטים התקצרו פחות מהקפת אצבע אם הם מקבוצה אחת של הארבע עדיין בקבוצה השניה יש ארבע רוכים. אם אין שומרים על כך ונחתכו שני חוטים קרוב לקשר הציצית פסולה וצריך להחליף את החוטים הקצרים.
ג. מכיון שבתחילת הקשירה צריך להתכוון לשמה אין להפסיק