שעטנז

השאלה:

שלום הרב
יש לי שאלה בנודע לענייני שעטנז, בגדים שנמכרים שעשויים מפשתן או צמר (בגדים פשוטים -לא חליפות וכו)האם יש חיוב לבדוק אותם במעבדת שעטנז?,בבדיקה שערכתי עם חברת גולף(בד"כ אני קונה אצלם)נאמר לי שהם שולחים הוראות ליצרנים לא לערבב אך אינם נמצאים במקום לוודא זאת ובמידה וכן עשיתי בדיקה ונמצא שעטנז הם מחזירים את עלות המוצר.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

יש מעילי צמר המכילים פשתן כגון בדשים , בחגורה או בכתפיים צריך לשאול מי שמבין בהם אם יש מקום לחשוש ואם כן יש לשלוח למעבדה