איכות או כמות..

השאלה: שלום רב

אבקש לדעת האם בתפילה במנין בבית הכנסת חשובה איכות התפילה או כמותה?
אני אבהיר את שאלתי :
לפעמים בעקבות רצוני להתפלל בכוונה אני מוצא עצמי נגרר אחרי הציבור אשר התקדם בתפילה.
האם עליי להתפלל בפחות כוונה אך להתפלל עם הציבור או שעליי להתפלל עם כוונה ולהפסיד את מהות התפילה בציבור ( כי אז אני נחשב בעיני כמעין מתפלל כיחיד אלא שיש לידי ציבור )?
לעיתים מצבים אלו מתרחשים בפסוקי דזמרה והפער בא לידי ביטוי בברכות קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה ולעיתים אף בתוך תפילת שמונה עשרה כאשר אני מפסיד את "קדושה" במלואה.

אודה על תשובתכם

אליאור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:45:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי להתחיל את התפילה לפני הצבור (לפי הזמן המעורך שלך) ואז לבוא לתפילת שמונה עשרה עם הציבור, כך שעלה בידך גם תפילה בכוונה וגם תפילה בציבור. אדם שהאריך בשמונה עשרה והפסיד קדושה איננו צריך להזדרז אלא יקשיב וישמע קדושה ויצא מדין שומע כעונה.