השלמת פסוקי דזמרה

השאלה: אני בת וקשה לי לפעמים להתפלל תפילת שחרית במלואה בגלל הרעב. שמעתי שאפשר להתפלל תפילה בה אומרים פסוקי דזמרה בקצרה ואחרי 18 להשלים את מה שנשאר. השאלה האם מותר לי  לאכול ארוחת בוקר ואז להשלים פסוקי דזמרה אחרי 18 והאם מותר גם לדחות את קריאת שמע וברכותיה לאחרי תפילת 18 והאם גם במקרה זה לעשות הפסקת אוכל באמצע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:31:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את יכולה לומר ברוך שאמר, אשרי, ישתבח, קריאת שמע, שמונה עשרה, עלינו. לאחר מכן לאכול, ולאחר האוכל את יכולה להשלים מזמורי פסוקי דזמרא.