יחס לגשם לאחר הפסח

השאלה: שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת מה צריך להיות יחסנו לגשם שיורד לאחר פסח.
מצד אחד, עפ"י המומחים אנו זקוקים מאד לגשם. רק לפני כמה ימים עוד אמרנו "ועננו בורא עולם" וכבר עכשיו אנו אומרים "מוריד הטל".
אך מצד שני, למיטב ידיעתי, חז"ל הורו לנו שלא משנה מה המצב מבחינת מפלס הכנרת, גשמים לאחר חג הפסח הם סימן קללה.
האם עלינו לבקש מהקב"ה שיפסיק להוריד גשמים למרות שאנו זקוקים להם? או האם עלינו לומר "מוריד הטל" אך בלב לשמוח שהקב"ה מוריד לנו גשמים? האם ייתכנו מצבים שלמרות שעבר חג הפסח חכמים יורו לנו להמשיך ולבקש גשמים?
במילים אחרות, האם גשמים שיורדים לאחר פסח הם תמיד סימן קללה או שייתכן גם שאלו גשמים של ברכה?
אשמח לתשובה, יהודי מבולבל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:28:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גשמים לאחר פסח בשנה שחונה אינם סימן קללה, ועיין סי´ קיז סעי´ ב בבאור הלכה, לעניין אדם שאמר בשנה שחונה ותן טל ומטר לברכה בין פסח לשבועות שאיננו חוזר על התפילה. בכל אופן בודאי שאין זה סימן קללה, אלא א"כ זה פוגע בחקלאים (כגון תבואה שתתקלקל).