כהן שות(ט)ה

השאלה: בבית הכנסת בו אני נוהג להתפלל מתפלל כהן שנוהג לשתות, ולפעמים גם להשתטות. בנוסף מיד לאחר שאנו מסיימים בעלינו לשבח והם מתפללים לאל לא יושיע הוא מכריז יחי אדוננו מורנו ורבנו המלך המשיח כאשר ברור למי כוונתו.
הוא כהן יחיד בבית הכנסת. אין לי בעיה בזמן עלייתו לתורה אך בברכת הכהנים אני זז הצידה ולא שותף לה. האם אני נוהג נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:57:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שנחלקו הראשונים בפסוק "ואני אברכם" האם הכוונה היא לכהנים שהם מברכים את ישראל, או הכוונה ישירות לישראל, ועל כן לפי הדעה השנייה לא משנה המצב של הכהן, שהרי הברכה עוברת ישירות לישראל. על כן נראה שלפי חלק מהראשונים אין כל בעיה בכהן ששותה לפעמים, ועל כן כדאי לשמוע לפחות לפי חלק מהראשונים.

פורים שמח