כיוון התפילה בבית כנסת

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
מה הדין לגבי בית כנסת (הנמצא באזור המרכז) שארון הקודש שלו פונה לכיוון צפון? האם להתפלל לכיוון ארון הקודש או לכיוון ירושלים?
שאלה נוספת: מה הדין במצב שבו רוב הציבור כבר החל את תפילתו ופניו לכיוון הלא נכון? האם להתפלל לפי הכיוון שאליו פונה הציבור או לכיוון "הנכון"?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הארון לגמרי בכיוון שאינו נכון מן הראוי להתפלל לכיוון ירושלים.
אם הארון לא מדוייק לכיוון הנכון, מן הראוי להתפלל לכיוונו. ואפילו הציבור מתפלל לכיוון שאינו מדוייק לירושלים מן הראוי להתפלל לאותו כיוון שמתפלל הציבור, ומותר להסב מעט את הפנים לכיוון הנכון. עי' ס' חבל נחלתו ח"ו סי' ב.